Der boede en bager. Ikke en rigtig bager, men en halvtrist forretning,
der solgte noget kedsommeligt brødvæsen, som han ikke selv havde bagt. Selvom
bageren var smadder sød, så gik den ikke – ikke her.
Hvad er en dili?
En ægte pizzabager med en stor, hyggelig ovn og
butikken fuld af mel, friske grøntsager og hjemmerørt dressing.
|
Nu står der Dilis Pizza på skiltet over Ny Carlsbergvej 38,
og her bor en, der bager noget rigtigt. Han var egentlig maler, men i årevis har
han gået og drømt om at lave mad, mens væggene i folks huse skiftede farve under
hans pensel. Den 18. juni 2012 åbnede butikken, der forhåbentlig får Fadils drømme
til at gå i opfyldelse. Væggene må andre tage sig af, for nu bages der pizza,
så det står efter!
Vores område har længe trængt til et kvalitetsløft, mener
Fadil, og det vil han bidrage til med sit lille sted:
”Jeg har satset alt, min lejlighed og det hele for at gøre
det her, og nu vil jeg holde en høj standard med gode, friske råvarer, en
ordentlig stenovn, som giver meget bedre pizzaer og et lidt anderledes udseende
end andre take away steder her omkring. Sådan er jeg nok, mit motto er: Enten
gør du det, eller også lad være. Nu gør jeg det!”.
Mund til mund
Fadil har ikke tænkt sig at drøne rundt i kvarteret med
blinkende skilte og flyers og råbe ”Pizza, Pizza”, han går efter et mere enkelt
udtryk både hvad angår indretning, markedsføring og produkt, og så sætter han sin
lid til mund til mund metoden og til en forretningsmodel, hvor solidt håndværk
og gode råvarer reklamerer for sig selv.
”Det kan da godt være, at vi får lidt mere travlt, når der
er arrangementer på Carlsberg, og strategisk har de ting, der sker i området,
da også gjort, at jeg tør kaste mig ud i det her nu, men for mig handler det altså
ikke om at lokke hurtige penge ud af turister. Det handler om at give folk en
god oplevelse første gang de kommer ind, så de kommer igen og igen og igen”
.. og igen kunne man tilføje. Undertegnede har i hvert fald
slæbt mad i papæsker med hjem fra Dilis stenovn mindst fire gange i sommerens
løb, og jeg er ret sikker på, at festen ikke er slut med det.
På adskillige opfordringer fra latte-tørstige
kunder har Dilis anskaffet den helt store kaffebrygger. Nu kan du få god to go med på legeplads i Enghaveparken, eller hvor dine ben nu
bringer dig.
|
”Jubi vi skal have pizza”
Min store piger er begejstrede, og når de også gerne vil med
hen og hente, hænger det muligvis sammen med et flot fad slikkepinde på Dilis
disk, som det står enhver frit for at forlyste sig med i ventetiden. Lille Sigrid
på 1½ år er hjemme i stuen optaget af at lave små hop med begge ben, for det
har hun lært, pludselig råber hun også klart og tydeligt ”PIZZA”, mens hun
hopper henover gulvet.
Fadil er Vesterbro-dreng helt ind i kernen. Han er vokset op her, og i dag ligger hans pizzaria i samme område som hans lejlighed |
Jeg takker Dilis for, at vi ikke længere skal langt ned
ad Vesterbrogade for at få en god pizza. Det er en stor fordel, da det mest er
noget, vi spiser, når vi føler os lidt dovne. Det er også dejligt at maden er
varm, når den når frem. Vi takker dertil Dilis for, at ”PIZZA” nu er en del af
mindstepigens vokabular, som ellers begrænser sig til absolutte nødvendigheder
som ”FAR”, ”NEJ”, ”MIAUW” og den slags.
Når Fadil nu ikke selv vil springe badutspring og råbe, så skal
der lyde en anbefaling herfra - Dilis er en velkommen tilføjelse til nabolaget,
prøv selv. Og Sigrid råber gerne ”PIZZA , PIZZA”, for det har hun lært.
Nå ja, og navnet Dilis kommer af ”Fadili”, som er noget
Fadil blev kaldt, da han som klarøjet Vesterbro-purk løb rundt og drømte om at
lave dejlig mad..
Nu gør han det!
Dilis enkle menukort kan findes på hjemmesiden www.dilis.dk. Her finder du 23 almindelige
pizzaer, seks af de såkaldt ”hvide” pizzaer med mascarpone og kartofler i
stedet for tomatsauce og dertil lidt salat, lidt pasta og en række sandwich med
hjemmelavet dressing. God appetit!
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar